Реєстрація /

Проекти будівництва вартістю понад 400 мільйонів гривень тепер затвердити простіше

Уряд вніс зміни.

Уряд схвалив проект постанови «Про внесення змін до Порядку затвердження проектів будівництва та проведення їх експертизи», якою скасовується затвердження (схвалення) Кабінетом Міністрів України проектів будівництва вартістю від 400 млн. грн., які реалізуються із залученням коштів державного та місцевих бюджетів.
 
«Це дозволить суттєво зменшити час на затвердження проектної документації та в цілому сприятиме залученню нових інвестицій у галузь», – вважає заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

Крім того, об’єкти загальною кошторисною вартістю 120 млн. грн. і більше, затверджуватимуться виконавчими органами сільських, селищних, міських рад за погодженням протягом 5 робочих днів з обласною держадміністрацією.
 
Щодо проектів будівництва об’єктів, які реалізуються за рахунок власних коштів державних і комунальних підприємств, вони, незалежно від їх вартості, затверджуються цими організаціями за погодженням із органами виконавчої влади або самоврядування, до сфери діяльності яких вони належать.
 
Час на затвердження проектної документації може зменшитися від 3-6 місяців до 1 місяця.
 

Джерело