Реєстрація /

Як передати показання електролічильника під час карантину


Передати данні потрібно до 4 квітня.

Киянам розповіли, як передати показники лічильника під час карантину. Повідомити дані мешканцям столиці слід до 4 квітня включно.

Якщо не повідомити показання, нарахування у платіжці буде здійснено за середньодобовим споживанням. Відтак, сума до сплати може не відповідати обсягу електроенергії, який було фактично використано. Окрім постачальника, передати дані можна й оператору системи розподілу, до мереж якого підключено будинок.

Як дистанційно передати показники електролічильника:

•         Особистий кабінет – потрібно внести дані в розділі «Внесення показань лічильника» й натиснути кнопку «Занести показання»;
•         мобільний додаток Kyiv YASNO;
•         форма зворотнього зв’язку на сайті YASNO – необхідно вказати ваше ім’я, адресу, номер особового рахунку, показання приладу обліку тощо;
•         особисті повідомлення на сторінці у Facebook;
•         контакт-центр за телефонами (044/067/066) 277-18-18 – оператори на лінії приймають дзвінки з 9:00 до 18:00 без перерви та вихідних.

YASNO перевів усі енергоофіси на дистанційну роботу. Тож передати показання лічильника через термінал самообслуговування тимчасово не можна.

«Ми розуміємо, що багатьом людям старшого покоління трохи складно користуватися онлайн-сервісами. Тому закликаємо наших клієнтів допомогти у вирішенні комунальних питань своїм батькам, бабусям, дідусям, сусідям літнього віку. Для цього ми розробили можливість додавати до свого акаунту в Особистому кабінеті YASNO декілька особових рахунків», – каже директор YASNO в Києві Віктор Мельников. 

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі 

Які житлово-комунальні послуги подорожчали у 2019 році у Києві:

  • водопостачання – на 5,7%, 
  • каналізація – на 2,6%.

Стаття по темі: Реструктуризація боргу за комунальні послуги: покрокова інструкція

Раніше повідомлялося, що підприємства, що здійснюють надання комунальних послуг, зокрема, облгази і обленерго не відключатимуть споживачів через неоплачені на тлі карантину рахунків.

Джерело