Реєстрація /

750 бюджетних установ Києва з 1 січня ризикують залишитися без електрики

Тариф можуть підвищити.

З 1 січня 2021 року бюджетні установи Києва з потужністю вище 50 кВт зобов'язані обрати собі постачальника електроенергії на вільному ринку й укласти договори на поставку електроенергії. Ті, хто не встигнуть це зробити до початку 2021 року, стануть клієнтами постачальника «останньої надії» (ПОН), що призведе до підвищення тарифу на електроенергію на 25%.

Згідно з вимогами Закону «Про ринок електроенергії», вони зобов'язані будуть стати клієнтами постачальника «останньої надії» (ПОН), з яким можуть співпрацювати не більше 90 днів. При цьому тариф на електроенергію у постачальника «останньої надії» для цих організацій, в середньому, буде вищим на 25% в порівнянні з іншими постачальниками. Відзначимо, що в Києві 650 бюджетних установ вже обрали постачальника на вільному ринку.
Більшість бюджетних закладів не провели тендерні процедури з вибору постачальника і можуть стати клієнтами ПОН. Для того, щоб отримати незалежного постачальника на вільному ринку до 1 січня 2021 року всі бюджетні установи повинні укласти договір про постачання електроенергії за вільними цінами.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що до кінця 2020 року фахівці ДТЕК Київські електромережі безкоштовно замінять електролічильники більше 28 тисячам клієнтів. Замість старих приладів обліку їм встановлять нові та сучасні, які допомагають заощаджувати. Енергетики закликали киян допускати співробітників енергокомпанії у власні помешкання для виконання монтажних робіт та розповідають, як упевнитись, що до них в оселю завітав саме співробітник ДТЕК.

Джерело