Реєстрація /

У Києві 28 тисячам мешканців безкоштовно встановлять «розумні» лічильники (адреси)

Роботи проведуть цього року.

До кінця 2020 року фахівці ДТЕК Київські електромережі безкоштовно замінять електролічильники більше 28 тисячам клієнтів. Замість старих приладів обліку їм встановлять нові та сучасні, які допомагають заощаджувати. Енергетики закликали киян допускати співробітників енергокомпанії у власні помешкання для виконання монтажних робіт та розповідають, як упевнитись, що до них в оселю завітав саме співробітник ДТЕК.

«В Києві вже працює майже 185 тисяч таких приладів. До кінця року ця кількість зросте ще на 28 тисяч. В 2020 році компанія інвестує в заміну старих електролічильників на нові майже 22 мільйони гривень», – зазначив генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Маріс Куніцкіс.

Як отримати новий електричний лічильник:

  • потрібно мешкати в будинках, які включені до програми заміни. Вона формується ще на початку року та затверджується національним регулятором – НКРЕКП. 
  • допустити фахівців ДТЕК Київські електромережі у власне помешкання (якщо лічильник знаходиться в квартирі) для виконання монтажних робіт.

Перед тим, як проводити заміну, фахівці ДТЕК Київські електромережі заздалегідь інформують про це мешканців. Розміщують у будинках оголошення, де вказують дату виконання робіт та контактний телефон відповідальної особи компанії. Роботи виконують співробітники, одягнені у фірмовий спецодяг на якому розміщена назва компанії. На вимогу клієнта, електромонтери мають пред’явити відповідні посвідчення.
Усі з запланованих до безкоштовної установки електричні лічильники дозволятимуть, за бажанням клієнтів, користуватися перевагами нічного (вдвічі дешевшого) тарифу. Для цього слід одразу після монтажу звернутися із запитом до енергокомпанії, щоб прилад відповідним чином налаштували.

Де встановлять «розумні» електролічильники у липні у Києві:

вул. Гарматна, 38-А; просп. М.Бажана, 1-А; вул. Зарічна, 1-Б; вул. Зарічна, 1-Г; вул. Зодчих, 70; вул. Зодчих, 72; вул. Зодчих, 80-А; вул. Зодчих, 46; вул. Зодчих, 80; вул. Зодчих, 34; вул. Зодчих, 30/6; вул. Зодчих, 44; вул. Зодчих, 32-Б; вул. Зодчих, 54; вул. Котельникова Михайла, 3; вул. Котельникова Михайла, 7; вул. Котельникова Михайла, 12; вул. Котельникова Михайла, 25; вул. Котельникова Михайла, 80; вул. Зодчих, 74; вул. Котельникова Михайла, 89; вул. Котельникова Михайла, 87; вул. Малопідвальна, 12/10; вул. Малопідвальна, 3; вул. Малопідвальна, 6; вул. Малопідвальна, 4; пров. Шевченка Тараса, 7А/7Б; вул. Малопідвальна, 10; бул. Шевченка Тараса, 10; вул. Малопідвальна, 21/8; вул. Малопідвальна, 15; вул. Салютна, 9; вул. Салютна, 11; вул. Салютна, 13; вул. Салютна, 8; вул. Салютна, 17; вул. Салютна, 19; вул. Салютна, 21; вул. Щербаківського Данила (Щербакова), 56/7.
 

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело