Реєстрація /

ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому


Можна суттєво економити на електриці.

В період карантину більшість робочих місць перемістились з офісних приміщень до домівок. Комп’ютери, ноутбуки, планшети, мобільні телефони працюють на повну потужність і практично не вимикаються. 

Як економити електроенергію, працюючи із дому:

1.    Не залишайте техніку у «сплячому» режимі, щоб не витрачати електроенергію марно. Наприклад, потужний комп’ютер, що працює 3-4 години на день, за місяць «з’їсть» близько 45 кВт•год. Ноутбуки більш економні й зазвичай споживають майже втричі менше електроенергії за той самий час роботи.

2.    Використовуйте «темний» режим для ваших гаджетів. Навіть обираючи максимальну яскравість, споживання електроенергії буде значно меншим. Наприклад, перегляд відео в темному режимі на YouTube – зекономить до 60% електроенергії.

3.    Зменшіть використання електронної пошти. Відмовтесь від розсилки новин тих ресурсів, які ви ніколи не читаєте. Листи, що постійно надходять розряджають ваш пристрій і ви змушені його частіше заряджати.

4.       Не залишайте пристрій підключеним до електромережі після 100% зарядки. Це може призвести до перегрівання і зменшення ресурсу акумулятора і додаткової витрати електроенергії.

5.    Використовуйте оригінальний зарядний пристрій до кожного гаджету і підзаряджайте пристрій, коли залишається не більше 20% заряду. Чим більше циклів заряду, тим ресурc зарядки та його ефективність швидше знижуються. Якщо вам потрібно швидко зарядити гаджет, краще ним не користуйтесь в цей час або переведіть у режим «у літаку».

«Також  ми радимо використовувати енергоефективні набори з двозонними лічильниками, що дозволяють заряджати акумулятори техніки у 2 рази дешевше з 23:00 до 07:00. Вже 100 тисяч киян користуються такими лічильниками з «нічним» тарифом», – сказав директор YASNO в Києві Віктор Мельников.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело