Реєстрація /

Недобудований найбільший ТРЦ України спробують продати на аукціоні

Сума лоту – майже 100 млн. доларів.

На п'ятницю, 7 липня, заплановане проведення першого аукціону з продажу ТРЦ «Республіка», який (якщо завершитися його будівництво і він відкриється) стане найбільшим в Україні. Стартова ціна лоту – 2 млрд. 495 млн. грн. Торги пройдуть на платформі системи Prozorro. Цей лот стане найдорожчою заставою, яку коли-небудь виставляв на продаж Фонд гарантування вкладів фізосіб чи НБУ.

Лот складається з самого ТРЦ, розташованого на столичній Окружній дорозі, паркінгу до нього, попередніх договорів оренди з рітейлерами і трьох земельних ділянок загальною площею понад 15 гектарів.

ТРЦ «Республіка» продають як заставу за кредитами банку «Надра», який оголосили банкрутом у 2015 році.

Торги проводяться за принципом «голландського аукціону» (оскільки оціночна вартість лоту, за даними Фонду гарантування вкладів – лише 745 млн. 700 тис. грн.) – тобто з кожною наступною сесією торгів ціна об'єкту знижуватиметься приблизно на 10%. Тому експерти вважають, що навіть якщо і є бажаючі придбати «Республіку», то на перших торгах вони цього робити не будуть, а почекають наступних раундів, де ціна вже буде суттєво нижчою.

Проте, на аукціон 7 липня заявку ще можна подати – вони приймаються до 20:00 6 липня. До речі, вже відомі і дати наступних етапів аукціону – 24 липня і 28 серпня.

Раніше повідомлялося, що торговим центрам, які розташовуються на відстані від міста, буде дуже складно залучати покупців.