Реєстрація /

Обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва виріс в два рази

Купувати стали більше.

За оцінками агентства нерухомості Park Lane, у березні 2017 року передбачуваний обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав еквівалент 5 млн. 119 тис. дол. (за усередненим курсом продажу доларів США в звітному періоді). 

Це більше ніж в два рази показників лютого.

У структурі попиту на ринку елітної нерухомості у березні 90% запитів довелося на квартири. Найбільш затребувані райони – Печерський, Шевченківський, Дніпровський, Солом'янський і Голосіївський. Основний попит – на квартири з висококласним ремонтом в будинках від 2008 року побудови. Затребувана площа – 150-260 кв. м, ціна склала 2 тис.-2 тис. 700 дол. за кв. м і варіювалася залежно від місця розташування будинку.

10% запитів у березні припало на будинку, в основному розташовані в Києво-Святошинському районі, площею близько 200 кв. м і вартістю 1 тис. 100-1 тис. 200 дол. кв. м. 

«Минулого місяця виріс попит на купівлю квартир з якісним ремонтом в нових будинках в спальних районах Києва, незмінним залишається також інтерес до придбання апартаментів в центрі столиці. Крім того, у березні ми спостерігали відновлення інтересу до покупки заміських будинків. При цьому, не дивлячись на початок сезону, ціни на будинки залишаються стабільними», – прокоментувала ринкову ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Раніше повідомлялося, де продається найдорожча елітна нерухомість.