Реєстрація /

Декларацію про готовність об’єкту до експлуатації можна тепер зареєструвати онлайн

Запровадили нову систему.

Держархбудінспекція спільно з Агентством е-врядування та  Координатором проектів ОБСЄ в Україні презентували нову електронну послугу у містобудівній сфері – декларацію про готовність об’єкта до експлуатації. Про це повідомила прес-служба ДАБІ.

Відтепер українці зможуть як розпочати, так і завершити будівництво об’єктів І-ІІІ категорії в режимі он-лайн. Громадяни матимуть змогу подати таку е-декларацію у будь-який зручний час 24 години на добу 7 днів на тиждень через мережу Інтернет.

«У 2016 році майже 50 тис. об’єктів будівництва було введено в експлуатацію на підставі декларації. Однак, навіть користуючись спрощеним декларативним принципом, громадяни продовжують зіштовхуватися із певними незручностями при письмовому заповненні документів та витрачати час на поїздки до ЦНАПів. Е-сервіс унеможливлює подібні негативні чинники», – зазначив голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев.

За його словами, завдяки сучасним інформаційним технологіям процедура подачі документів стає максимально прозорою та зручною.

Електронні послуги вже доступні через портал Держархбудінспекції e-dabi.gov.ua, а також на єдиному державному порталі адміністративних послуг my.gov.ua. Електронні форми документів з автоматичною перевіркою та підказками максимально мінімізують ризик допущення помилок при їх заповненні.

Раніше повідомлялося, що у Київський області з початку року ввели в експлуатацію майже дві тисячі об’єктів.