Реєстрація /

Будівництво багатьох проблемних об'єктів у Києві зупинили

Припинені також продажі квартир.

Активність на деяких проблемних будівництвах припинена. Про це повідомляє компанія «Євро-Рейтинг».

Фахівці відзначають скорочення числа активних проблемних будівництв відразу на сім одиниць у вересні-листопаді 2016 року – з 20 до 13. Будівельні роботи та продаж були припинені в житлових комплексах: «Молодіжна ініціатива», G-house, «Кузьмінський-2», «Милославський ряд». У той же час будинок на вул. Будівельників, «Жуляни», «Рів'єра» на порталі Містобудівного кадастру були виключені зі списку «самовільне будівництво».

Серед решти проблемних будівництв, відзначається згортання будівельної діяльності по наступних об'єктах: ЖК «Флагман», «Родинний Затишок», НебоSky, «Совські Ставки».

«Ймовірно, що ще до кінця року велика частина житлових комплексів, пов'язаних з «імперією Войцеховського», перейдуть з категорії «активні» в категорію «заморожені»», – вважають експерти.

За їх словами, дії і заяви київської влади свідчать, що вони усвідомлюють проблему, яка виникає у зв'язку з зупинкою будівельних об'єктів, але не мають плану по її вирішенню. Запропонований на сайті КМДА алгоритм створення на базі проблемних будівництв ЖБК, організованого постраждалими інвесторами, хороший на папері, але виглядає мало здійсненним на практиці. Питання, пов'язані з урахуванням ступеня готовності будівельних робіт, правом власності на землю і нерухомість, переходом зобов'язань від однієї юридичної особи до іншої не можуть бути вирішені силами таких ЖБК. Також не будуть видані дозволи на будівництво або підключення до міських комунікацій об'єктів, які спочатку будувалися з порушенням технічних умов лише за рахунок зміни власників.

Раніше повідомлялося, що інвесторам проблемних об’єктів запропонували план дій.