Реєстрація /

Незаконно збудований ЖК «Науковий» вимагають знести

ДАБІ подала позов до суду.

Держархбудінспекція звернулась до Окружного адміністративного суду столиці з позовом до ТОВ «Компанія «Будінвест Капітал» про знесення за рахунок забудовника об’єкту будівництва на вул. Петропавлівській, 40. Мова йде про ЖК «Науковий», про проблемність якого ІАП «Столична нерухомість» попереджав.

В зареєстрованій декларації про початок виконання будівельних робіт замовник будівництва повідомив про реконструкцію житлового будинку за вказаною адресою, однак, в результаті перевірки інспекторами ДАБІ було виявлено, що на об’єкті проводяться роботи з будівництва житлового будинку. Крім того, в документах замовник занизив категорію складності об’єкта.

Таким чином, будівництво  житлового комплексу на вул. Петропавлівській, 40, проводиться без належних документів, і, згідно закону, вважається самочинним. Посадові особи держархбудінспекції  видали забудовнику припис про усунення порушень містобудівного законодавства, однак вимоги припису не були виконані. Відповідно, ДАБІ в судовому порядку буде вимагати знесення самочинної забудови за рахунок особи, яка здійснює будівництво.

Раніше повідомлялося, що на Жуковому острові знесли самобуд.