Реєстрація /

За останні три місяці вибір особняків для купівлі зменшився

В столиці пропозиція знизилася суттєвіше, ніж у передмісті.

У Києві, станом на червень, кількість виставлених на продаж приватних будинків, в порівнянні з березнем 2016 р. зменшилася на 5,9%, до 990 об'єктів, а в передмісті столиці зменшення склало 3% і зараз до продажу пропонується 6 тис. 646 одиниць. Про це у своєму огляді ситуації на ринку приватних будинків Києва та передмістя повідомили аналітики ІАП «Столична нерухомість».

У Києві найбільша кількість будинків в Києві в червні пропонувалася в Дарницькому районі (38%). У Солом'янському – 13%, в Голосіївському – 12%, у Дніпровському – 9%, в Шевченківському – 7%, в Оболонському, Подільському та Святошинському – по 6%. Найменша кількість будинків виставлена на продаж в найдешевшому і найдорожчому районах Києва – Деснянському та Печерському, 2% і 1% відповідно.

За межами Києва найбільша кількість приватних будинків продається в Києво-Святошинському районі (38%). У Бориспільському – 15%, у Васильківському – 13%, в Обухівському – 12%, в Броварському і Вишгородському – по 11%. Зменшення кількості пропонованого до продажу житла спостерігалося в усіх районах (від 2% до 11%), крім Броварського – там ріст пропозиції склав 8%.

Нагадаємо, що ціни на особняки як в столиці, так і в передмісті Києва знижуються.