Реєстрація /

Динаміка пропозиції на ринку особняків Києва та передмістя різна

Частка найдорожчих об’єктів майже не відрізняється.

У Києві кількість виставлених на продаж приватних будинків, в грудні у порівнянні з вереснем, зменшилася на 2,9% до 1 тис 291 об'єкта, а в передмісті столиці – навпаки, зросла: на 8,3% і зараз складає 7 тис. 673 одиниці. Про це у своєму щоквартальному огляді ринкової ситуації повідомили аналітики порталу 100realty.ua.

Цікаво, що як в столиці, так і у сусідніх районах в залежності від площі будинку, найбільшу частку – 45% займають об’єкти площею 100-250 кв. м.

Якщо у Києві особняків вартістю до 100 тис. доларів налічується 29% від загальної кількості, то у передмісті таких вже 45%. А от частка найдорожчої пропозиції – будинки вартістю від 500 тис. доларів майже однакова: у Києві це 10%, за його межами – 9%.

У Києві найбільша кількість будинків в грудні пропонувалася в Дарницькому районі – 35%, найменше – у Печерському, лише 1% від загальної кількості. В наближених до Києва районах області найширший вибір у Києво-Святошинському районі. Там сконцентровано 44% від усієї приміської пропозиції. Найменша частка припадає на Броварський район – 9%.

Нагадаємо, що ціни на особняки в Києві знижуються не так динамічно, як у передмісті.

Джерело