Реєстрація /

Ціни на оренду магазинів стріт-рітейлу найактивніше росли в Мілані

За першість північна «столиця» Італії змагалася з Римом.

В 2015 році орендні ставки на приміщення, розташовані на найдорожчих торгових вулицях Європи продемонстрували активний ріст. Такі дані дослідження компанії Cushman & Wakefield.

За минулий рік орендні ставки на Віа Монтенаполеоне в Мілані виросли на 41,2%, завдяки чому в четвертому кварталі 2015 року Мілан став найбільш швидкозростаючим орендним ринком в Європі, випередивши Віа Кондотті в Римі (ріст на 37,5%) і проспект Діагональ в Барселоні (33,3%).

Щодо інших міст, стрімкий, але менш помітний ріст був також відзначений у Парижі, Лондоні, Дубліні, Венеції, Лісабоні та Мадриді.

 «З точки зору рітейлу, багатофункціональні проекти, розташовані в центрі міста і магазини, що розташовані в центральних торгових коридорах поблизу культурних, ділових і розважальних закладів, є ідеальним рішенням, яке дозволить мешканцям міст не просто здійснювати покупки, а ще й працювати і брати участь у соціальному житті свого міста, при цьому генеруючи природний потік відвідувачів для рітейлерів», – зазначила Моніка Суйковска, старший аналітик відділу інвестиційних стратегій компанії Cushman & Wakefield.

Раніше повідомлялося про відновлення інтересу зі сторони орендарів до приміщень під магазини в самому центрі Києва.