Реєстрація /

Проектування комерційної нерухомості забудовники відклали на пару років

Забудовникам цікаві проекти з коротким терміном окупності.

Пропозиція комерційної нерухомості на ринку Києва на даний момент задовольняє існуючий попит, тому наступного року проекти торговельної та офісної нерухомості будуть одиничними.

Таку думку озвучила Ганна Іскіердо, директор компанії «АІММ-ГРУП».

За її словами, сьогодні забудовники акумулюють фінансові можливості на об'єктах з коротким терміном окупності – проектах житлової нерухомості, в першу чергу, економ-класу.

«При правильному проектуванні, якісному будівництві, позиціонуванні житлового об'єкта, забудовник може розраховувати на повернення вкладених коштів та отриманні прибутку протягом 1,5-3 років. Саме такі варіанти інвестування в нинішніх економічних умовах найцікавіші», –говорить експерт.

Вона також прогнозує зростання собівартості будівництва і цін на квартири на рівні інфляції, при цьому різкого стрибка цін на нерухомість не буде, так само як і падіння вартості.

«Не дивлячись на складну ситуацію на ринку нерухомості, повернення подій 2008-2009 року чекати не варто. Якщо в попередній криза ціни істотно впали через «роздутість» ринку неякісними об'єктами, то сьогодні присутня помірна пропозиція при стриманому попиті», – говорить Ганна Іскіердо.

Раніше повідомлялось, що ринок торгівельної нерухомості Києва завмер в очікуванні.