Реєстрація /

Податок на нерухомість може торкнутися всіх українців

Парламентська коаліція може внести зміни в оподаткування.

Нова парламентська коаліція, що створюється за підсумками минулих 26 жовтня позачергових виборів до Верховної Ради, повинна забезпечити розширення бази податку на нерухомість на всю житлову і комерційну нерухомість в Україні, незалежно від площі об'єктів.

Про це йде мова в проекті коаліційної угоди, запропонованої до обговорення політичною партією «Блок Петра Порошенка». 

При цьому право на встановлення пільг і ставок податку на нерухомість пропонується закріпити за органами місцевого самоврядування. Крім того, нова парламентська коаліція, відповідно до проекту угоди, повинна забезпечити передачу повноважень з реєстрації речових прав на місцевий рівень з 2016 року. 

Раніше Кабінет міністрів України вже пропонував скасувати неоподатковуваний податком на нерухомість мінімум загальної житлової площі для всіх видів об'єктів, а також розширити базу оподаткування за рахунок об'єктів комерційної нерухомості.

Так, урядовий законопроект передбачав надання права місцевим органам влади встановлювати ставки податку на нерухоме майно для об'єктів житлової та комерційної нерухомості в розмірі до 2% мінімальної зарплати за 1 кв. м площі.

Раніше повідомлялось, що пільги податку на нерухомість хочуть відмінити.