Реєстрація /

Чиновники на власній шкурі відчули проблеми столичних велосипедистів

На велодоріжках паркують автомобілі.

Міські чиновники разом із представниками Київської міської федерації велосипедного спорту на практиці перевірили наявність і ефективність велоінфраструктури у місті. Зокрема, у велозаїзді по частині проспекту Перемоги взяли участь директор департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Сергій Садовой та голова Святошинської РДА Олександр Кулик.

Під час цього заїзду велосипедисти зіткнулися з проблемою припаркованого автотранспорту на велодоріжці від станції метро «Житомирська» до «Святошин», а також з присутністю пішоходів на велодоріжках. При чому, деякі з них чомусь вперто відмовлялися відійти на тротуар.

«Проїхавшись цим маршрутом, я зіткнувся з проблемами, з якими зустрічаються велосипедисти щодня. Для покращення стану столичних велодоріжок необхідно залучати архітекторів. Звичайно, простіше закладати велодоріжки на територіях, що тільки будуються, надзвичайно складна ситуація у таких давніх районах, як Поділ. Але ми зробимо усе необхідне, аби покращити умови для пересування киян на велосипедах», – зазначив після велозаїзду Сергій Садовой.

Відзначимо, що ще до «Євро-2012» в Києві мали облаштувати 17 веломаршрутів по окремих велодоріжках на 62 вулицях міста, загальною протяжністю 161 км.