Реєстрація /

Влада визначилася, що робитиме з довгобудами

Чиновники вирішили що добудовувати, а що ні.

Ігор Ніконов, керівник групи радників мера Києва, розповів, як столична влада має намір вирішувати питання з недобудовами. Як повідомляє прес-служба КМДА, зараз у місті існує майже 300 недобудов тільки тих, які будувалися за бюджетні кошти. 

«Кожна влада приходить і починає будувати щось нове, забуваючи при цьому про розпочаті проекти. Існує кілька типів подібних об'єктів: незавершені об'єкти, які можна частково експлуатувати; незавершені об'єкти, експлуатувати які не можна, тобто кошти були витрачені в порожню; найнебезпечніші – це незавершені проекти, які щомісяця вимагають серйозних фінансових коштів на утримання і консервацію. Стосовно останнього типу споруд ми плануємо створити комісію і провести жорсткі перевірки», – розповів Ніконов. 

Як приклад він навів ситуацію з Подільсько-Воскресенським мостовим переходом. 

«Було прийнято рішення побудувати ще невелику частину мосту, яка коштує великих коштів. Побудували, і що? За ці кошти було можливо побудувати дві лікарні або школи. На мій погляд, не можна починати те, на що немає грошей. Якщо є програма і повна кредитна лінія, тільки тоді ми можемо починати проект. Адже будь-яка копійка, вкладена в недобуд, – це ще й гроші на його консервацію та подальшу розконсервацію. У кожному разі, аналіз ми вже провели, всі недобудови визначили, тепер будемо визначати пріоритети щодо завершення будівництва. Наприклад, корпус швидкої допомоги Київської міської клінічної лікарні № 12 ми точно зможемо добудувати», – зазначив він.

Раніше повідомлялось, що довгобуди Києва хочуть знести.