Реєстрація /

Прокуратура повернула квартири 28 київським родинам

Забудовник мав передати житло киянам, що стояли на квартирному обліку.

Прокуратура Дніпровського району столиці у суді поновила право 28 родин на отримання житла у новобудові на вул. О. Туманяна, загальна вартість яких складає майже 25 млн. грн.

У 2005 році Київська міська рада надала в оренду приватному товариству земельну ділянку площею 1,45 га для будівництва адміністративно-житлового комплексу з підземним паркінгом.

Після завершення будівництва у 2010 році 28 квартир у даному будинку забудовник передав Головному управлінню житлового забезпечення виконавчого органу КМДА для подальшої видачі киянам, які перебували на квартирному обліку.

Однак забудовник, порушуючи свої зобов’язання уклав з інвестиційною компанією договір, на умовах якого передав їй 100% майнових прав на зведений будинок. Зокрема, і на житло, що вже належало столичній громаді.

Задля поновлення майнових прав громадян прокуратура Дніпровського району звернулась до Господарського суду м. Києва з позовом про визнання недійсним вказаного інвестиційного договору, а також виданих на його підставі свідоцтв про право власності на 28 квартир за цією адресою.

Головною ж вимогою прокуратури було витребування житла з незаконного володіння інвестора.

Господарський суд міста Києва підтримав позицію прокуратури та задовольнив позов в повному обсязі.

Раніше повідомлялось, що будинок на Подолі повернули міській громаді.