Реєстрація /

Оренда житла на Новий рік: вибір ще є

Цінову конкуренцію Києву створюють лише Карпати.

Чим ближче новорічні свята, тим меншою стає пропозиція житла і вищими ціни на оренду. ІАП «Столична нерухомість» вирішив з’ясувати, скільки коштує орендувати житло на новорічні свята і на що, з яким бюджетом можна розраховувати.

Житло в Києві: ціни кусаються

Як стверджують ріелтори, попит і ціни на оренду житла в столиці і її передмісті на час зимових свят практично не змінилися у порівнянні з минулим роком. Сьогодні ще є пропозиція, але з кожним днем ​​вона зменшується, а ціни ростуть.

Найпопулярніші – 2- і 3-кімнатні квартири в центральних районах Києва, за які доведеться заплатити від 1 до 3 тис. грн. на добу.

Якщо є бажання відзначити Новий рік у заміському будинку, тоді потрібно готувати бюджет від 3 тис. грн. за добу. Найдорожчий будинок, який можна сьогодні зняти на святкування Нового року коштує 26 тис. грн. Розташований цей будинок, площею 170 кв. м, в Бучі. Тут є сауна, біля будинку – земельна ділянка площею 6 соток з ландшафтним дизайном.

При цьому власники, як квартир, так і будинків готові здавати житло мінімум на 2-3 доби.

«Необхідно зробити передоплату – вартість однієї доби проживання. При заселенні потрібна застава в розмірі 2 тис. грн. – на випадок, якщо орендарі щось пошкодять», – каже власник будинку під Києвом, Олег.

Щодо проживання в готелі, то зупинитися в скромному готелі 3* на околиці Києва на новорічну ніч коштує від 500 грн. зі сніданком. Найдорожча пропозиція – 3 тис. 500 грн. за добу в готелі в Печерському районі.

Готелі 4* пропонують гостям поселення від 1 тис. 300 до 5 тис. грн. У готелі 5* зупинитися на Новий рік можна, маючи бюджет від 2 тис. 700 грн. Всі готелі включають сніданок у вартість проживання.

Новорічна Одеса не дешевша за літню

Як відомо, полюбляють кияни святкувати Новий рік і в Одесі. В цьому морському місті ціни на житло в період зимових канікул можуть, як залишатися тими ж, що і в літній сезон, так і вирости ще на 30-50%.

«Все залежить лише від бажання і «апетиту» господарів тієї чи іншої квартири. Деякі підвищують вартість оренди, а деякі не змінюють ціну. У деяких є постійні клієнти, які роками приїжджають до Одеси на свята, для них завжди готові робити знижку», – розповіла Світлана Коваль, представник одеського сайту, який пропонує оренду житла подобово.

В середньому, ціни на житло стартують від 400 грн. на добу за квартиру економ-класу. Житло бізнес-класу в середньому коштуватиме від 600 грн. на добу. А ось знайти для оренди будинок – досить проблематично. «Господарі дуже рідко пропонують взимку для оренди будинки на кілька діб. Причина – після відпочиваючих залишається багато сміття, безлад. Та й попит мінімальний. Тому будинки здають в оренду, переважно, лише на довгий період», – говорить представниця сайту.

Львівський бюджет майже вдвічі нижчий за столичний

В середньому, ціни на квартири у Львові стартують від 480 грн. за добу, але це буде однокімнатна квартира, не в центральному районі міста.

Якщо ж є бажання зупинитися в центрі, тоді необхідно готувати від 800 грн. Це також буде однокімнатна квартира у далеко не найкращому стані. Середня ж ціна на невеликі квартири становить 1 тис. 400 грн. на добу. Двокімнатне житло обійдеться від 1 тис. грн. Трикімнатне – від 1 тис. 500 грн. А в середньому -–2 і 3 тис. відповідно

При цьому, квартири здають щонайменше на три дні. При бронюванні власники просять перерахувати заставу в розмірі вартості одного дня оренди.

Відпочинок в Карпатах

Святкування зимових канікул у засніжених Карпатах обійдеться мінімум в 450 грн. на добу за двомісний номер. Це буде скромний готель або приватна садиба без особливих «родзинок». І такі ціни актуальні лише на раннє бронювання, тобто не пізніше 2 тижнів до свят.

А ось стандартний номер в готелі в курортному «Буковелі» обійдеться в середньому від 2 тис. грн. за ніч зі сніданком. Номер «люкс» коштуватиме мінімум 5 тис. грн. на добу.

Є можливість купити пакетний тур. Так, один з готелів «Буковеля», розташований в безпосередній близькості від підйомників, пропонує 7-денний тур за 19 тис. 600 грн. в стандартному номері і за 36 тис. 400 грн. в номері «люкс».

Котедж у тому ж «Буковелі» чи Яремчі на сім'ю з 3-х осіб коштує від 3 тис. грн. на добу.

Інші регіони Карпат, де поблизу є гірськолижні спуски (наприклад, Славське у Львівській області чи Пилипець – у Закарпатській) обійдуться трохи дешевше – в середньому номер класу «економ» можна орендувати за 800 грн. на добу. Приблизно на 30% дорожче обійдеться однокімнатний котедж. Двокімнатний будиночок коштуватиме близько 1 тис. 500 грн. на добу. Для компанії з 5 осіб за котедж доведеться віддати від 2 тис. 500 грн. за ніч.

Також багато готелів та приватних садиб до вказаних цін додають 1% туристичного збору та відмовляються бронювати місця менш, ніж на 3 доби.