Реєстрація /

Оренда елітної нерухомості Києва: червень 2015 р.

В червні 2015 р. обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США на місяць) склав 42 тис. 427 дол. США. Це практично ідентично з показниками травня. Частка договорів в елітному сегменті зайняла 4,5% від усіх договорів оренди, укладених впродовж місяця.

Квартири зайняли 80% від усього обсягу ринку оренди елітної нерухомості. Серед орендарів цієї категорії користувалися попитом 3-4-кімнатні апартаменти в Печерському та Шевченківському районах (вул. Б. Хмельницького, І. Франка, Старонаводницька, бул. Лесі Українки) площею 150-270 кв. м. Серед всього розмаїття пропозицій орендарі обирали, як правило, квартири в будинках сучасної забудови, в т. ч. у клубних будинках. Орендна ставка таких пропозицій склала від 16 до 28 дол. за кв. м в місяць.

Будинки склали 20% ринку елітної нерухомості в червні. У цій категорії орендували переважно особняки в межах столиці (Подільський та Печерський райони). Площа таких об'єктів становить 200-300 кв. м, площа ділянок – 6-11 соток. Серед вимог орендарі висували наявність поруч широкого спектру інфраструктури, респектабельне оточення і зручні під'їзні шляхи. Орендна ставка таких пропозицій склала від 16 до 25 дол. за кв. м на місяць.

«У червні тенденції і структура ринку оренди елітної нерухомості практично збігається з показниками ринку купівлі-продажу у цьому ціновому сегменті. Це можна розцінювати як точку стабілізації з передумовами до подальшого розвитку. Активізацію і збільшення кількості угод ми очікуємо в кінці серпня-вересні. Думаю, до початку осені можна буде робити висновки і прогнози до кінця поточного року», – аналізує ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.