Реєстрація /

Оренда елітної нерухомості Києва: листопад 2014 р.

В листопаді 2014 р. об’єм коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 42 тис. грн. – 3 тис. дол. США на місяць) склав 1 млн. 086 тис. грн. (77 тис. 615 дол. США). Частка елітного сегменту зайняла 5% від усіх договорів з оренди, укладених впродовж місяця. Це на 61% вище за показники жовтня (у валютному еквіваленті).

Квартири зайняли 33% від усього обсягу ринку оренди елітної нерухомості. В цю категорію увійшли апартаменти від 3-х кімнат площею від 100 до 260 кв. м у Печерському та Шевченківському районах столиці. Найдорожчі квартири листопада розташовуються у нових будинках преміум-класу в центрі Шевченківського району на (вул. Паторжинського, Ірининська) і орендна ставка на такі об'єкти склала 36-38 дол./кв. м.

Заміські будинки склали 27% ринку елітної оренди. У цю категорію ввійшли садиби площею від 250 до 400 кв. м. і ділянки площею 15 соток в Обухівському та Васильківському районах. Орендна палата за такі об'єкти склала 23-25 дол./кв. м.

Нежитловий фонд зайняв частку 40%. У цій категорії попит був переважно на офісні приміщення, у тому числі приміщення в професійних бізнес-центрах класу «А» (просп. 40-річчя Жовтня, пл. Спортивна) та нежитлові приміщення в нових житлових будинках, площею 250-300 кв. м в Голосіївському, Шевченківському та Печерському районах. Оренда таких об'єктів коштувала 20-24 дол. за кв. м/міс.

«Як ми бачимо, в листопаді ринок елітної оренди був представлений всіма видами нерухомості: квартирами, заміськими будинками і нежитловими приміщеннями. Лідируюча частка офісів – це новий тренд, оскільки в жовтні такі угоди в елітному сегменті оренди були відсутні. Це говорить про те, що в листопаді для орендарів, які шукали площі для переїзду чи розширення свого бізнесу, знайшли варіанти, що задовольнили їх запити», – аналізує ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.