Реєстрація /

Оренда елітної нерухомості Києва: січень 2014 р.

В січні 2014 року обсяг коштів , витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 24 тис. грн.) склав 690 тис. грн. Це на 31% менше в порівнянні з січнем 2013. Частка угод в елітному сегменті зайняла 6,4 % від усіх договорів оренди, укладених протягом місяця.

Квартири зайняли 53,3% від всього обсягу ринку оренди елітної нерухомості. Сюди ввійшли апартаменти від 3-х кімнат, площею від 115 кв. м у Печерському, Шевченківському, Голосіївському та Оболонському районах столиці.

Нежитловий фонд зайняв частку 33,3%. У цій категорії був попит як на офісні приміщення, так і комерційні об'єкти торговельного та сервісного призначення (салони краси, стоматологічні кабінети).

Заміські будинки склали 13,4% ринку елітної оренди. Незважаючи на «невисокий» сезон, будинки зберегли непогану ринкову частку. В січні будинки, орендовані у високій ціновій категорії , розташовувалися в Обухівському (Козин, Лісники) та Києво-Святошинському (Буча ) напрямках.

 Найдорожчими об'єктами , орендованими в січні, стали комерційне приміщення по вул. Верхній Вал (Подільський р-н), яке було орендовано за ставкою 60 тис. грн./міс. і квартира по вул. Володимирській (Шевченківський р-н) за ціною 56 тис. грн./міс.

«На ринку оренди досить велику частку займають нежитлові приміщення, попит на які в січні знизився. На ринку оренди рішення приймаються швидше, тому цей сегмент оперативно реагує на будь-які зміни політичної та економічної ситуації. Проте оренда також оперативно відновлює свої позиції при стабілізації обстановки, чого ми й очікуємо в лютому-березні», – ділиться прогнозами Галина Мельникова, Генеральний директор АН Park Lane.