Реєстрація /

Зниження ставок з іпотеки пожвавило ринок нерухомості Києва – експерт

Близько чверті угод укладено з використанням кредитних коштів

У лютому 2020 року відбулося різкий стрибок угод з купівлі-продажу нерухомості в Києві. За оцінками гравців ринку, зростання склало 43% в порівнянні з січнем 2020 року. Попит перевищив і показники лютого 2019 року.

Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова оцінює обсяг інвестицій в нерухомість Києва на рівні 33,48 млн. дол. протягом лютого.

«Ринок нерухомості Києва в лютому був дуже активним. Інтерес до покупки нерухомості був на рівні кінця року, коли спостерігається традиційний сплеск активності покупців. При цьому близько 80% угод було з квартирами в нових будинках. Здешевлення іпотеки також позитивно вплинуло на ситуацію на ринку, попит зростає і все більше угод відбувається із залученням іпотеки», – констатує Олена Бібєрова.

Стаття по темі: Найдешевші квартири в Києві в 2020 році: який бюджет на покупку та безпека угоди

Які квартири в Києві користуються найбільшим попитом

  1. Ціновий сегмент до 50 тис. дол. – 21% угод. Це 1-2-кімнатні, рідше 3-кімнатні квартири, які найчастіше продаються в Святошинському, Солом'янському, Дніпровському і Деснянському районах Києва.
  2. 50-100 тис. дол. – 41% угод. 2-3-кімнатні квартири в Дарницькому, Солом'янському, Шевченківському, Голосіївському районах Києва. Основний попит припав на квартири, були також угоди з об'єктами нежитлового фонду.
  3. 100-250 тис. дол. – 32% продажів. Квартири, розташовані в більшій кількості в Печерському та Голосіївському, Шевченківському районах столиці. Поодинокі угоди з будинками і об'єктами нежитлового фонду.
  4. Від 250 тис. дол. – 6%. Квартири та об'єкти нежитлового фонду в центральній частині Печерського і Шевченківського районів Києва. Поодинокі угоди з будинками.

Тенденції на ринку нерухомості Києва в лютому 2020 року

  • Різко зріс попит на нерухомість в порівнянні з січнем 2020 року і лютим 2019 року;
  • Зросла частка угод з квартирами дорогого цінового сегмента (від 250 тис. дол.) І квартирами вартістю 80-150 тис. дол.;
  • Зниження ставок по іпотечним кредитам (до 14% річних) стимулювало попит. До 25% угод здійснені з використанням кредитів.

Стаття по темі: Найдешевші квартири в Києві в 2020 році: який бюджет на покупку та безпека угоди

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає реальним завданням зниження ставки по іпотечних кредитам до 10% річних. За словами голови держави, здешевлення іпотеки – одне з двох основних завдань, які ставляться, щоб допомогти розвитку сильного середнього класу та повернення тих, хто виїхав з країни.

Джерело