Реєстрація /

Змінили порядок розміщення МАФів

Прийняли рішення на державному рівні.

Міністерство розвитку громад і територій змінило Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. В результаті підвищено вимоги до якості графічних матеріалів і скорочений термін розгляду документів для видачі паспорта прив'язки ВС.

Про це стало відомо з повідомлення голови ГО «Всеукраїнський союз працівників торгівлі та послуг «Трудова співдружність» Лаліти Картозіі на її сторінці в Facebook.

«Наше рішення суду від 15 липня 2019 дало результати. Більше немає Комплексної схеми розміщення ТС... Для тих, хто вже отримав паспорт прив'язки, то він діє до закінчення терміну, а потім продовжується згідно нового порядку наказу Мінрегіону № 244», – написала Лалита Картозія.

Тепер у підприємців є можливість отримати в Департаменті містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації документи на розміщення кіоску на протязі 10 днів безкоштовно, не укладаючи договори про пайову участь.

Крім цього зміненим порядком встановлено, що холодильне та інше обладнання, яке необхідне для забезпечення санітарних заходів і дотримання санітарних норм, має бути відображено в схемі розміщення ВС. При цьому загальна площа, яку займає таке обладнання, як і раніше, не може перевищувати 25% площі ВС.

Читайте також: Ціни на нерухомість в Україні після карантину: що змінилося і чи варто купувати зараз

Раніше повідомлялося, що Київська міська рада може розглянути нові правила розміщення кіосків у столиці.

Проект рішення передбачає можливість прибрати близько 70% МАФів у Києві до 2024 року. У документі мова йде про МАФи, які псують зовнішній вигляд міста і заважають комфорту громадян. Кіоски повинні бути прибрані з територій біля станцій метро, ​​біля зупинок громадського транспорту і ті, які розташовані вздовж основних транспортних магістралей.

Джерело