Реєстрація /

Землі водного фонду під Києвом заборонять забудовувати


Земля знаходиться в приватній власності.

Прокуратура Київської області вирішила повернути області землі водного фонду, які хочуть використовувати не за призначенням. Пред'явлено позов про повернення територіальній громаді 6 га на території Кагарлицького району. Землі були незаконно передані громадянам у приватну власність для ведення особистого селянського господарства

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури Київської області.

У квітні 2017 року рішенням однієї з сільських рад Кагарлицького району відведено землі в приватну власність 3 громадянам і змінено їх цільове призначення.

Стаття по темі: Що буде з аварійними будинками в Києві?

Відповідно до вимог Земельного кодексу України, ділянки відносяться до земель комунальної власності, які не можуть передаватись у приватну власність. Відведення земель сталося з порушенням вимог земельного та водного законодавства, оскільки зазначені землі накладаються на землі водного фонду, а саме знаходяться в межах 25-метрової прибережної захисної смуги річки Безіменна, яка є притокою річки Гороховатка, і належать до земель загального користування.

За фактом вибуття з комунальної власності зазначених земельних ділянок розпочато кримінальне провадження щодо посадових осіб сільської ради за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Джерело

Теґи