Реєстрація /

Земельна комісія не дозволила забудову скверу в Солом'янському районі

У забудовника не виявилося необхідних документів.

Земельна комісія Київради одностайно проголосувала за рішення про скасування договору оренди на земельну ділянку на Повітрофлотському проспекті, де забудовник хоче побудувати висотку на місці скверу пам'яті героя України Максима Шаповала.

«Члени земельної комісії своїм рішенням підтримали позицію ініціативної групи жителів Солом'янки, яка виступила проти знищення і забудови скверу. Рішення було одностайним, тепер слово за депутатським корпусом Київради», – повідомив правозахисник Ігор Бондарчук.

Активісти разом з жителями будинків на Повітрофлотському проспекті, 11/15 створили ініціативну групу для того, щоб відстояти сквер Максима Шаповала від знищення і забудови.

Компанія «Аргумент-ВР» планувала звести на місці скверу пам'яті Максима Шаповала на Повітрофлотському проспекті житловий будинок. Ділянка в 0,19 га компанія отримала в оренду на 25 років в 2004 році. Тоді на місці нинішньої зеленої зони планували зробити торговий центр. Після перевірки членами комісії з'ясувалося, що у забудовника немає відповідних дозвільних документів та погоджень.

Джерело

Теґи