Реєстрація /

Завершена реконструкція 2 дитячої клінічної лікарні

Оновили будівлю.

У Києві відремонтували Міську дитячу клінічну лікарню № 2. Цей заклад побудували в 1975 році і з тих пір там робили тільки косметичний ремонт. Минулого року в лікарні капітально відремонтували приймальне відділення. Цього року – відділення невідкладної допомоги та здійснили термосанацію будівель лікарні.

«Ще кілька років тому приміщення медзакладу складно було назвати столичною лікарнею. І це при тому, що це – єдиний дитячий багатопрофільний заклад охорони здоров’я на лівому березі міста. За останніх два роки з міського бюджету виділили понад 170 мільйонів гривень на капітальний ремонт лікарні та на закупівлю сучасного медичного обладнання. Наступного року ми запланували кошти на третю чергу ремонту цього закладу», – наголосив Віталій Кличко, мер Києва.

Для потреб лікарні закупили новітні рентген-діагностичні мобільні цифрові комплекси МАС. Що дозволяє тепер робити рентгенівські знімки у палатах пацієнтів. Придбали і найсучасніший відеогастроскоп, сучасний колоноскоп, автоматичний біохімічний аналізатор, ультразвукову діагностичну систему, наркозно-дихальні апарати.

Сьогодні лікарня може одночасно прийняти 400 пацієнтів. Висококваліфікована медична допомога надається у 14 стаціонарних відділеннях. Щорічно на лікуванні тут перебуває близько 18 тисяч дітей. 95 відсотків із них потребують екстреної медичної допомоги. Тільки цього року в лікарні провели вже понад 2 тисячі оперативних втручань.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що Мінрегіон оновлює державні будівельні норми щодо проектування судів. Розглядається можливість проектувати у будівлях судів окремі шляхи евакуації з кожного відокремленого приміщення для кожної категорії відвідувачів і працівників: суддів, підсудних, свідків, інших відвідувачів.

Джерело