Реєстрація /

Нові будівельні норми «добралися» і до судів

Евакуація стане кращою.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо проектування судів. Відтак наразі розглядається можливість проектувати у будівлях судів окремі шляхи евакуації з кожного відокремленого приміщення для кожної категорії відвідувачів і працівників: суддів, підсудних, свідків, інших відвідувачів.

За підрахунками експертів, це дозволить на 50% підвищити безпеку усіх учасників судового процесу у разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної ситуації.

Крім цього, було запропоновано проводити зонування приміщень судів за категоріями відвідувачів/працівників, зокрема, розмежовувати потоки людей і проектувати окремі ліфти і сходові клітини для кожної з категорій: суддів, підсудних, свідків, інших відвідувачів. Це дозволить ще мінімум на 30% підвищити безпеку кожного з них.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що тепер при проектуванні метрополітенів мають обов’язково влаштовуватися автоматизовані системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій. Це необхідно для швидкого виявлення можливих загроз безпеці людей та оперативного реагування для їх уникнення. Прийнято нову ДБН, яка вступає в дію з 1 вересня цього року.

Джерело