Реєстрація /

Завдяки термомодернізації столична школа економитиме 40% тепла

Реконструкцію завершують.

Після термомодернізація, яка завершується, спеціалізована загальноосвітня школа № 166 у Солом’янському районі економитиме 40% (194-195 Гкал) від фактичного споживання тепла в рік. Це у грошовому еквіваленті складає 360-370 тис. грн. щорічно (згідно з діючими тарифами).

Про це повідомив директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

«Ця школа на вулиці Єреванській, 20 збудована ще у 1960 році. Конструкції будівлі та інженерне обладнання потребували модернізації насамперед для запобігання втрат тепла та енергії, адже економія енергоресурсів дає можливість економити значні кошти», – зазначив Науменко

За його інформацією, для підвищення енергетичної ефективності будівлі та меншого споживання житлово-комунальних послуг у школі утеплено цоколь нижче та вище рівня мощення, а зовнішні стіни – мінераловатними плитами товщиною 150 мм, встановлено енергозберігаючі вхідні двері і вікна, замінено покрівлю на металочерепицю та утеплено горище теплоізоляційними плитами товщиною 200 мм, реконструйовано внутрішню систему опалення (встановлено опалювальні прилади із термостатичними регуляторами), оновлено внутрішню систему вентиляції (припливно-витяжну), модернізовано системи освітлення із заміною освітлювальних приладів на світлодіодні.

Читайте також: 5 найбільш «втомлених» мостів Києва

Джерело