Реєстрація /

Затвердили півтисячі проектів будівництва медамбулаторій

Амбулаторії побудують у селах.

Затверджено фінансування 512 проектів нового будівництва сучасних медамбулаторій у сільській місцевості. 

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Фінансування нового будівництва сучасних сільських медамбулаторій у регіонах затверджено. Наразі вже у деяких областях подані повідомлення про початок будівництва, в окремих регіонах оголошені тендери, в інших областях визначаються генпідрядні організації та проводяться інші підготовчі роботи. Маємо прискорювати ці процеси, щоб до кінця цього року нові медамбулаторії вже були побудовані», – сказав він.

Стаття по темі: Топ-5 інфраструктурних довгобудів Києва: чи є у них майбутнє?

На будівництво виділено фінансування у розмірі майже 2,7 млрд грн. Всього у субвенції на сільську медицину передбачено 5 млрд. грн., яка, окрім будівництва нових закладів, буде спрямовуватися на дооснащення та закупівлю автомобілів для існуючих амбулаторій, в яких за місцеві кошти була раніше проведена реконструкція чи капремонт. При цьому, оновлена будівля має відповідати необхідним вимогам до приміщення, мати проведені необхідні мережі, у тому числі, інтернет.
 

Джерело