Реєстрація /

Три сотні проектів з будівництва медамбулаторій вже затвердили


Скоро почнеться будівництво.

В Україні побудують 310 сучасних нових амбулаторій у сільській місцевості у 15 регіонах. Проекти затвердили і вони будуть реалізовані за рахунок субвенції на розвиток сільської медицини.

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Нова мережа передбачає будівництво 505 нових амбулаторій. Для будівництва ми розробили й затвердили нові технічні вимоги до проектів амбулаторій з класом енергоефективності, а також  перелік необхідного медичного обладнання (в тому числі й телемедичного) для закладів первинки. Передбачили впровадження в амбулаторіях телемедицини», – наголосив Геннадій Зубко.

Серед переліку затверджених проектів, амбулаторії моно-практики з 1 або 2 лікарями без житла – 102 об’єкти та з житлом – 104 об’єкти.

Стаття по темі: Топ-5 інфраструктурних довгобудів Києва: чи є у них майбутнє?

У першому пулі проектів – Волинська, Донецька, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька та Черкаська області.

Загальний обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості у 2018 році складає 5 млрд. грн.

Джерело