Реєстрація /

Забудовники стали частіше встановлювати індивідуальні системи опалення в квартирах

У квартирах ставлять котли.

Українські забудовники стали частіше будувати будинки, в яких встановлюють котли в кожній квартирі.

Таку тенденцію зафіксували аналітики девелоперської компанії «Сітіконсалт Кепіталс Компані».

Установка індивідуальних котлів у кожній квартирі дає можливість індивідуально регулювати обігрів, а також самостійно визначати початок і закінчення опалювального сезону. Частка таких рішень на ринку первинної нерухомості з 2016 по 2018 рік збільшилася з 59% до 66%.

«Можна констатувати, що дещо знизилася частка ЖК, які використовують міські мережі для подачі опалення в свої квартири. Така тенденція є цілком логічною, часто міські мережі не розраховані на підключення нових будинків, а ще частіше вимагають ґрунтовної модернізації. Простежується тенденція на збільшення частки ЖК з установкою індивідуальних котлів для кожної квартири», – кажуть в «Сітіконсалт Кепіталс Компані».

Читайте також: За скільки реально купити квартиру в Києві в 2018 році

У той же час спостерігається зниження частки житлових комплексів, які створюють власні котельні для опалення в ЖК. З 2016 до 2018 рік частка житлових комплексів, оснащених власними котельнями, знизилася з 32% до 26%.

«Можливо, найкращий для жителів спосіб – котельня в ЖК. Це дає незалежність від опалювального сезону, нове надійне обладнання і сучасні мережі, а також мінімальні тепловтрати. Однак не всі забудовники займаються будівництвом своєї котельні, адже це вимагає виділення додаткової земельної ділянки», – відзначають аналітики.

отопление
Джерело