Реєстрація /

Забудовникам стане простіше будувати через нову інформацію у містобудівному кадастрі

Оновлюють інформацію.

В містобудівному кадастрі  з’являться об’єкти інженерних мереж, транспортної та енергетичної інфраструктури. 

Про це повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій. 

Він зазначив, що така вимога регламентується законом №1657-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури приєднання до електричних мереж», що був ухвалений у серпні. 

«Документ вносить зміни до закону «Про регулювання містобудівної діяльності» в частині регулювання ведення містобудівного кадастру. Так, до геопросторових даних системи необхідно буде включати дані про інженерно-геологічні умови, об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури, наявні та запроектовані інженерні мережі, лінійні об’єкти енергетичної інфраструктури, розподіл потужностей інженерних мереж, інформацію про наявні вільні потужності та видані технічні умови», – деталізував Юрій Тацій

За його словами, це важливе уточнення, адже наразі така інформація у кадастрі відсутня. 

«В той же час вона важлива для забудовника, бо від наявних мереж  залежить проєктування будівлі. Тож оприлюднення інформації у відкритих джерелах дозволить оцінити можливості будівництва разом з одержанням містобудівних умов та обмежень», – додав Юрій Тацій.

Стаття по темі: Ціни на нерухомість в Україні після карантину: що змінилося і чи варто купувати зараз

Раніше повідомлялося, що киянам показали, як виглядатиме Бортницька станція аерації після реконструкції. Також ПрАТ «АК «Київводоканал» як замовник реалізації проекту оголосив міжнародний тендер на вибір генеральної підрядної організації для виконання будівельних робіт із реконструкції Бортницької станції аерації.

Джерело