Реєстрація /

Забудовникам повідомили, як узгоджувати інклюзивні проєкти

Поради надали у КМДА.

Забудовники мають погоджувати проєкти засобів безперешкодного доступу населення у Департаменті містобудування та архітектури КМДА.

Про це повідомив заступник директора цього Департаменту Юрій Тацій.

«Наприкінці червня уряд прийняв постанову, яка визначає порядок влаштування засобів безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до будинків і будівель. Цей документ визначає, за яким алгоритмом мають діяти суб’єкти містобудування, які планують облаштувати пандуси, підіймачі, тактильні смуги тощо», - зазначив Юрій Тацій.

Згідно з постановою Департамент містобудування та архітектури КМДА уповноважений на перевірку відповідності намірів забудовника нормативній документації. Зокрема, контролюватимуть, щоб об’єкти, які проєктуються, відповідали ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель та споруд».

«Перед тим, як почати роботи, забудовник повинен підготувати повідомлення про наміри щодо влаштування засобів безперешкодного доступу населення та разом з проєктною документацією спрямувати у Департамент. Таку заявку можна надіслати як через електронний кабінет Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, так і через Центр надання адміністративних послуг», – роз’яснив Юрій Тацій.

Він додав, що документ з погодженням намірів забудовника надсилається йому в електронному кабінеті ЄДЕССБ або поштою. Так само він може отримати зауваження та пропозиції, якщо наміри не відповідають нормативам. У такому разі після врахування цих пропозицій у проєкті забудовник може подати документацію та повідомлення ще раз.

Читайте також: Якими будуть податки при купівлі-продажу квартир в новобудовах – коментарі автора закону

Нагадаємо, напередодні мер Києва Віталій Кличко заявив про необхідність змінити постанову від 2011 року, яка стосується місцевих податків і зборів. За словами міського голови рішення допоможе «вивести з тіні десятки тисяч машиномісць, які десятиліттями функціонували у столиці нелегально».

Джерело

Теґи