Реєстрація /

Кличко вимагає змінити податки та збори в Києві, щоб «вивести з тіні» парковки

Мер Києва обгрунтував свою заяву намаганням захистити гаражні кооперативи

На засідання Київської міської ради мер столиці Віталій Кличко заявив про необхідність змінити постанову від 2011 року, яка стосується місцевих податків і зборів, та закликав депутатів Київради підтримати його.

За словами міського голови рішення допоможе «вивести з тіні десятки тисяч машиномісць, які десятиліттями функціонували у столиці нелегально», – говориться на сайті Київради.

«Прошу депутатів підтримати внесення змін до додатку п‘яти рішення Київської міської ради від 23 червня 2011 року «Про встановлення місцевих податків і зборів у місті Києві». Цими змінами ми виведемо з тіні десятки тисяч машиномісць, які десятиліттями функціонували у столиці нелегально, приносячи дохід окремим групам осіб, а не бюджету міста. Ми також захистимо гаражні кооперативи від самовільного захвату та будь-яких інших протиправних дій, запропонувавши їм першочергове право укладання договору з містом. Люди, які десятиліттями будували своє майно, мають бути захищеними. Але для цього їм потрібно мати юридично чинний і офіційний договір з міськими структурами», – заявив Кличко.

Нагадаємо, що Інспекції з паркування вже заявляла про плани упорядкувати паркування автівок киян у дворах багатоквартирних будинків. Заходила навіть мова про можливу оплату такої парковки, однак потім службовці спростували такі наміри.

За інформацією КМДА, лише за липень 2021 року мешканцям Києва було виписано штрафів за неправильне паркування на 600 тисяч гривень.

Джерело

Теґи