Реєстрація /

Оператор центрального автовокзалу Києва проданий за 230 млн грн

Компанія «Київпассервіс» реалізована через аукціон Фонду держмайна

Фонд держмайна України продав оператора автостанцій Києва та Київської області АТ «Київпассервіс». Ціна продажу – 230 мільйонів гривень, які вже надійшли до держбюджету.

Про аукціон і перерахування коштів повідомив глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

«До Державного бюджету України надійшли 230 мільйонів гривень від чергового успішного аукціону з приватизації – Фонд держмайна завершив угоду з інвестором, який виграв аукціон з приватизації АТ «Київпассервіс». Для порівняння: 230 млн гривень – це майже половина від усіх коштів, які вже витрачені з Державного бюджету для подолання епідемії коронавірусу», – написав Сенниченко на своїй сторінці у Facebook.

Перший аукціон з продажу «Київпастрансу» не відбувся, а другий з ціною, зниженою вдвічі, був скасований ФДМУ. Перед останнім аукціоном потенційним покупцям було відкрито доступ до документів про активи підприємства, після чого ціна зросла до 230 млн грн.

Стаття по темі: Пільги на плату за землю та скасування податку на нерухомість за 2020 рік. Що треба знати фізособам і компаніям

АТ «Київпастранс» є оператором 23 автостанцій у Києві та області, включаючи центральний автовокзал «Київ», автостанції «Поділ», «Дарниця», «Полісся», «Дачна», «Південна» та інші. Підприємство займається продажем квитків, частину своїх приміщень здає в оренду.

Джерело