Реєстрація /

За 5 років в Україні діятиме обов’язкове страхування об’єктів будівництва 

Систему контролю мають змінити.

Проведення реформи системи архітектурно-будівельного контролю є найактульнішим проблемним питанням для українських будівельних компаній.

Про це розповів президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

«За 3-5 років максимум треба замінити систему архбудконтролю обов’язковим страхуванням об’єктів – усіх, а в першу чергу, комерційної нерухомості. Страхувальна компанія бере зобов’язання страхування об’єкту. А це означає, що вона перепровірить все у 100 разів краще ніж будь-який контролюючий орган», – сказав він.

На думку Парцхаладзе, запровадження такого інституту страхування – запорука зникнення корупції в дозвільній системі, і цим вже потрібно починати займатися.

Щодо ситуації зараз він додав, що першечерговим кроком має стати впровадження відкритого розгляду отримання дозвільних документів. 

«Компанія, що отримує дозвіл на будівництво, має право апелювати до зуавужень, а не отримувати раз за разом відписки – «відмовлено згідно з чинним законодавством» з поштовхом у корупційний вир», – наголосив очільник КБУ.

Лев Парцхаладзе нагадав, що ще в Мінрегіоні створили робочу групу щодо реформування системи архбудконтролю, розробили план необхідних дій. 

Стаття по темі: Як економити на комунальних послугах в 2019 році: практичні поради

Раніше повідомлялося, що підприємство «Київводоканал» проводить перегляд тарифів на послуги водопостачання та водовідведення. Тариф на холодну воду в Києві має зрости, впевнені в компанії.

Джерело