Реєстрація /

«Київводоканал» має намір підвищити тариф на холодну воду

Зростання тарифу складе 6%

Підприємство «Київводоканал» проводить перегляд тарифів на послуги водопостачання та водовідведення. Тариф на холодну воду в Києві має зрости, впевнені в компанії.

Головними причинами для збільшення тарифу на холодну воду в «Київводоканалі» вважають зростання цін на електроенергію, зрослі витрати на зарплату, податок на землю в Києві і інші витрати підприємства.

Названо й новий розмір тарифу на холодну воду в Києві – 21,593 грн за кубометр (з ПДВ). Це що на 6 відсотків вище за діючу ціну на даний момент ціни (зростання на 1,217 гривні за кубометр з ПДВ).

«Коригування тарифів необхідна в зв'язку зі змінами в законодавстві України. По-перше, зміни в Законі про ринок електроенергії вплинули на зростання витрат водоканалу на електрику. По-друге, зріс податок на землю. Запропоновано скорегувати три істотні статті витрат в структурі тарифу: заробітна плата, яка зараз є найнижчою в галузі, податок на землю і фінансові витрати», – пише прес-служба «Київводоканалу».

З 1 лютого 2019 року в Києві діє тариф на послуги централізованого водопостачання та водовідведення – 20,376 грн (з ПДВ) за «куб» води.

Стаття по темі: Як економити на комунальних послугах в 2019 році: практичні поради

Рішення по збільшенню тарифів приймає Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Джерело