Реєстрація /

За 5 років у Києві побудують майже 27 мільйонів квадратних метрів житла


Це передбачено Генпланом.

Глава правління – президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір заявив, що прийняття нового Генплану зробить забудову більш грамотною і облагородить місто.

Про це стало відомо з повідомлення на сайті ПрАТ «ХК «Київміськбуд».

«Генплан – це, по суті, паспорт столиці, один з найважливіших документів. І той факт, що його прийняття зрушила з мертвої точки, – незаперечний позитив, який вселяє великі надії. Це перший крок до закінчення вакханалії в будівельній сфері», – повідомив Ігор Кушнір.

Кушнір зазначив, що проектом Генплану передбачено будівництво 26,8 млн кв. м житла протягом наступних 20 років. З пріоритетів – реконструкція 1 500 га «хрущовок». Що не менш важливо – будівництво нових дитячих садків і шкіл. Плюс переформатування промзон – на очищених територіях будуть побудовані нові житлово-громадські комплекси та інноваційні парки. Це не тільки дозволить зробити столицю більш естетичною та комфортною для життя, але і дасть можливість створити велику кількість нових робочих місць.

«Генплан повинен уніфікувати забудову міста. Адже основна претензія до «некрасивого» Києва виникає через різноплановість кварталів. П'ятиповерхові хрущовки стоять поруч зі «свічками», індивідуальні будинки сусідять з комплексами «місто в місті», – підсумував Кушнір.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело

Теґи