Реєстрація /

З велопрокатів у Києві вкрали або зламали більше 10 велосипедів

Вандали зламали велосипеди.

З початку запуску програми муніципального велопрокату пройшло всього два тижні, але за цей час вже встигли зламати і вкрасти частину велосипедів. На вул. Хрещатик, в самому центрі столиці велопрокат вкрали повністю.

«Прокату велосипедів на Хрещатику більше немає, його вкрали!» – написав журналіст Олексій Курпас і опублікував фотографію з місця події.

Раніше було вкрадено кілька велосипедів. Один з них знайшли. Злодії зняли з нього колеса. Зірвали всі механізми і готувалися фарбувати раму. Знайшли велосипед на одному з ринків електроніки столиці.

На сайті проекту громадського прокату велосипедів опублікована карту з 27 станціями прокату: біля метро «Почайна», «Лівобережна», «Позняки», «Осокорки», «Харківська», «Мінська», «Героїв Дніпра», «Оболонь», «Лук'янівська», а також на Подолі, в центрі, на Русанівці та на Троєщині.

В даний час вказано, що велосипеди є на 9 станціях прокату.

Станції будуть віртуальними, без терміналів. Велосипед потрібно буде припаркувати в межах розмітки, а також поставити спеціальний замок на заднє колесо.

Аналітика по темі: Огляд ринку новобудов Києва: липень 2018 р.

За допомогою мобільного додатка користувач зможе орендувати велосипед. Повернути велосипед потрібно тільки на офіційну станцію.

 

Джерело