Реєстрація /

Який торг при покупці квартири в Києві – рієлтори розповідають про ситуацію на ринку

Продаж квартир в Києві активізувалася у вересні, про це свідчать дані про стан ринку нерухомості від АН «Благовіст». За інформацією агентства, найбільший попит на квартири низького та середнього цінового сегменту, частина продавців готові до торгу.

У вересні обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав 14 мільйонів доларів.

«Попит формують, як внутрішньо переміщені особи, які переїзджають до столиці разом із бізнесом, так і кияни, які мають у Києві центри життєвих інтересів. Що стосується цін, то вони наразі стабільні. Знижки можуть складати від 10 до 30% і залежать від характеристик об’єкту та готовності власників йти на поступки. Найбільший торг можна спостерігати на квартири у об'єктах ранної забудови. Частка інвесторів, які купують нерухомість для подальшої здачі в оренду, скаладає 10% від загальної кількості покупців», – так оцінює стан ринку Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова.

Стаття по темі: Як купити-продати квартиру в Україні, якщо власники за кордоном

Найдешевшим обєктом, проданим минулого місяця стала двокімнатна квартира на Софіївській Борщагівці площею 54 кв.м – за неї сплатили 25 тис. доларів.

Загалом сегмент бюджетного житла в Києві вартістью до 50 тис. дол. склав 28% від загальної кількості операцій.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. – укладено 43% угод з купівлі-продажу квартир в Києві.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. складає 20% операцій, а сегмент преміального житла дорожче 250 тис дол – 9%. 

Найдорожчим обєктом нерухомості, який продано в Києві в вересні 2022 року, стала окрема 600-метрова будівля на вул. Межигірській під розміщення бізнеса. Її оцінили та придбали в 1,2 млн доларів.

Джерело