Реєстрація /

Вже 145 будівель отримали енергетичні сертифікати

Серед них і житлові будинки.

Вже 145 будівель, з яких 44 житлових будинки, отримали перші енергетичні сертифікати.

Про це в інтерв’ю агенції «Інтерфакс-Україна» повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Я гордий тим, що Україна, нарешті, за 27 років незалежності, отримала перших сертифікованих енергоаудиторів. Сьогодні у цей процес включено 43 вузи, які готують та на іспитах перевіряють, чи може спеціаліст проводити енергоаудит та обстеження інженерних систем будинків. Наразі близько 600 людей отримали сертифікат, і вже 145 будівель пройшли першу сертифікацію, у тому числі перші 44 житлові будинки, 27 ОСББ отримали енергетичний сертифікат, який показує, в якому стані будинок, скільки він споживає, і який комплекс енергоефективних заходів потрібно впровадити», –  заявив Геннадій Зубко.

Запуск енергетичної сертифікації будинку має не тільки забезпечувати власне обстеження та аудит, а ще й передбачати надання рекомендацій. 

Раніше повідомлялося, що  в Україні 134 енергоаудитори пройшли атестацію. Більшість фахівців атестовано за двома напрямами. Є потреба в 10 тисячах енергоаудиторів.

Джерело