Реєстрація /

Власника ресторану судитимуть через МАФ

Він зробив прибудову незаконно.

У Києві власника ресторану на Подолі судитимуть через незаконну прибудову до історичної будівлі, яка перекрила тротуар. Її вимагають знести.

Про це повідомили у прокуратурі Києва.

Власник самовільно зайняв землю на території старого Подолу в межах Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ».

Ресторан знаходиться на вулиці Петра Сагайдачного, 14. Цей будинок є пам’яткою місцевого значення.

«Вказана ділянка розташовується у Центральному історичному ареалі міста Києва, в археологічній та архітектурній охоронних зонах, на території пам’ятки ландшафту і історії місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долини річки Дніпро», в межах пам’ятки археології місцевого значення «Культурний шар Подолу» та «Дерев’яний водогін та замощення вулиць, ХVІІ-ХVІІІ ст.» – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що власник не має рішення органів влади про передачу цієї ділянки йому у власність, відповідно прибудова є незаконною.

Читайте також: Ціни на нерухомість в Україні після карантину: що змінилося і чи варто купувати зараз

Наразі справу проти чоловіка скеровано до Подільського районного суду Києва для розгляду по суті.
Прокуратура також вимагає знести добудову та повернути земельну ділянку громаді.

Раніше повідомлялося, що Київська міська рада може розглянути нові правила розміщення кіосків у столиці.

Проект рішення передбачає можливість прибрати близько 70% МАФів у Києві до 2024 року. У документі мова йде про МАФи, які псують зовнішній вигляд міста і заважають комфорту громадян. Кіоски повинні бути прибрані з територій біля станцій метро, ​​біля зупинок громадського транспорту і ті, які розташовані вздовж основних транспортних магістралей.

Джерело