Реєстрація /

Власник квартири, автор незаконної надбудови на вулиці Софійській, зробить ремонт будинку

Надбудову знесли.

Власник квартири на вул. Софіївській, 1/2, який намагався звести надбудову, відновить конструкцію даху та здійснить ремонтні роботи в будинку.

Про це повідомив радник Київського міського голови Максим Бахматов.

Він нагадав, що 18 жовтня незаконну надбудову демонтували міські служби, а 11 листопада з’явилася інформація про те, що власник нібито поновив її зведення.

Як повідомив голова Шевченківської РДА Олег Гаряга, за адресою виїжджали представники керуючої компанії, інспектори з благоустрою Шевченківського району. Вони отримали заяву від власника, у якій йшлося про обсяг робіт, який власник має здійснити власним коштом. Зокрема: відновлювальні роботи даху приміщення, яке йому належить, відновлення кладки стіни технічного поверху, гідротеплоізоляцію, організацію скатної покрівлі з ремонтом під’їзду з внутрішньої сторони двору будинку, ремонт та утеплення покрівлі над приміщеннями першого та другого під’їздів.

«Власник визнав, що створив дискомфорт для киян та Шевченківського району. І ми домовилися, що він не просто відновить покрівлю, а й відремонтує ліфти, зробить реконструкцію архітектурних елементів, наведе лад на внутрішній прибудинковій території будинку», – розповів Максим Бахматов.
Представник власника помешкання запевнив, що наразі не ведуться та не плануються роботи зі зведення надбудови.

Читайте також: Реєстрація місця проживання в Україні за новими правилами: як впливає на ринок нерухомості

Раніше повідомлялося, що  Мінрегіонбуд планує в 2019 році удосконалити законодавство в питанні добудови заморожених житлових будинків. Влада хоче подати до Верховної Ради законопроект. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, зараз проект знаходиться на фінальній стадії розробки.

Джерело