Реєстрація /

Столичній громаді повернуто творчу майстерню в центрі Києва вартістю понад 5 мільйонів гривень

Після смерті художника у 2020 році приміщення мало бути повернене територіальній громаді міста Києва.

Внаслідок судового позову Шевченківської окружної прокуратури міста Києва незаконну реєстрацію права власності на творчу майстерню по провулку Бехтеревському в центрі столиці скасовано. Приміщення вартістю понад 5 млн. гривень, що належало територіальному товариству, повернуто законному власнику – територіальному товариству міста Києва.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської міської прокуратури.

У Київській міській прокуратурі розповіли, що творча майстерня в історичному центрі Києва площею 84,4 кв. м. належала територіальній громаді міста та надавалася в оренду заслуженому митцю України Олексію Левченку – художнику-постановнику державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка».

«Після смерті художника у 2020 році приміщення мало бути повернене територіальній громаді міста Києва. Однак, як з'ясувалося, на підставі неіснуючих правовстановлюючих документів майстерня перейшла у власність фізичній особі, після чого була подарована іншій особі», – наголосили у прес-службі.

Шевченківська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом про скасування рішень державних реєстраторів, державну реєстрацію та визнання недійсним договору дарування зазначених приміщень.

Зазначається, що рішення суду виконано, творчу майстерню зареєстровано за територіальною громадою міста Києва.

Раніше повідомлялося, що ринок житлової нерухомості України показує поступове відновлення.

Джерело