Реєстрація /

Владу просить відремонтувати підпірну стіну на Хрещатику

Стіна руйнується.

Нещодавно з підпірної стіни біля житлового будинку на вулиці Хрещатик, 21 випали бутові камені.

Депутат Київради Віктор Яцик попросив мера Києва негайно відремонтувати підпірну стіну житлового будинку.

«Місяць тому з бутового підпірної стіни житлового будинку № 21 на вул. Хрещатик випали камені. Двірники зібрали їх і транспортували на зберігання. З кожним наступним дощем з даної стіни все більше вимивається камінь, що кожен раз підвищує рівень небезпеки для автомобілістів і звичайних перехожих», – йдеться у зверненні депутата.

Бутова підпірна стіна, встановлена ​​на перепаді висот між прибудинковою територією житлових будинків на вул.Лютеранська, 2, 4, 8 і дорогою біля будинку № 21 на вул. Хрещатик, знаходиться в незадовільному технічному стані, і за термінами тривалої експлуатації вимагає капітального ремонту.

У березні 2018 року столичною владою була створена комісія і проведено візуальне обстеження стану підпірних стін і споруд, в результаті чого був сформований перелік безхазяйних підпірних стін на території Печерського району.

За словами депутата, зазначена підпірна стіна не перебуває на балансовому утриманні комунальних підприємств.

«Виконати ремонт безгоспних підпірних стін за свій рахунок вищевказані комунальні підприємства Печерського району не мають правових підстав, оскільки зазначені об'єкти на баланс/обслуговування їм не передавалися», – сказав депутат.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що КП «Київський центр розвитку міського середовища» витратить 1,39 млн. гривень за розробку проекту для проведення комплексу протизсувних заходів в східній частині парку «Нивки».

Джерело