Реєстрація /

Віталій Кличко показав, як тривають роботи на новому мосту на Оболоні (відео)

Щодня на обʼєкті працюють 160 робітників та 67 одиниць техніки.

Мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі опублікував відео, в якому показав, як тривають роботи на новому шляхопроводі на Оболоні та ремонт ділянки дороги біля нього, на вулиці Богатирській. Відкрити рух зі зʼїздами та заїздами на шляхопровід столична влада планує до осені цього року.

«Тривають роботи на новому шляхопроводі на Оболоні, рух яким – вулицею Полярною через Богатирську – відкрили у травні. Наразі встановили підпірні стінки зʼїздів та заїздів на транспортну розвʼязку, ⁠влаштували дорожнє полотно. Облицювали сходи та пандуси підземного пішохідного переходу, перевлаштували інженерні мережі, пофарбували залізобетонні конструкції. Щодня на обʼєкті працюють 160 робітників та 67 одиниць техніки. Відкрити рух зі зʼїздами та заїздами на шляхопровід плануємо до осені цього року. Також триває ремонт ділянки проїжджої частини на вулиці Богатирській. Уже ⁠влаштували нижній шар асфальтобетонного покриття, встановили бортовий камінь (бордюр). На обʼєкті працюють 35 робітників та 28 одиниць техніки. Робимо все, щоб завершити роботи якнайшвидше», – підкреслив у дописі до відео Віталій Кличко.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Даніло Гетьманцев за даними держслужби статистики.

У регіональному розрізі лідерами із закінченого домобудування залишаються Київська область та Київ, на частку яких припадає 32% введеного в експлуатацію житла, а також області на західній частині України з часткою 40%. Найменший показник у регіонах з активними бойовими діями та наближеними до фронту: Донецькою, Херсонською, Миколаївською областями.

Джерело