Реєстрація /

Фонд держмайна виставив на продаж готель «Козацький» у центрі Києва

Аукціон буде проведено у системі Prozorro 18 липня 2024 року.

Фонд держмайна виставив на продаж готель «Козацький» на Майдані Незалежності у Києві за 155,5 млн гривень. Аукціон буде проведено у системі Prozorro 18 липня 2024 року, повідомила пресслужба ФДМ.

«Козацький» – 3-зірковий готель, який має вісім поверхів, 126 діючих номерів, ресторан, кафе, паркування, 5 залів для проведення конференцій та банкетів. З деяких кімнат відкривається надзвичайний краєвид на центральну площу Києва.

Готель працює погано, незважаючи на своє вдале розташування. У 2021 році він отримав менше 1 млн. гривень чистого прибутку, а в 2022 році отримав збитки більш ніж у 8 млн. гривень.

Нагадаємо, що в 2020 році на початку пандемії коронавірусу в готелі проходили обсервацію люди, що повернулися з-за кордону. Згодом відвідувачі тікали звідти через погані умови проживання.

У лютому 2024 року Кабінет міністрів забрав «Козацький» у Міністерства оборони та передав Фонду держмайна для приватизації. У березні голова ФДМ Віталій Коваль заявив, що державні готелі «Україна» та «Козацький» можуть стати флагманами приватизації у 2024 році.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Даніло Гетьманцев за даними держслужби статистики.

Джерело