Реєстрація /

Високий рівень забруднення повітря в Києві протримається до 18 червня


Показники перевищені в кілька разів.

Столичні рятувальники попередили мешканців Києва про високий рівень забруднення повітря. Зокрема, рівень діоксиду азоту в деяких місцевостях Києва перевищує допустиму норму в 5-6 разів. Очікується, що через погодні умови така ситуація з забрудненням повітря протримається до 18 червня.

Про це стало відомо з повідомлення ГУ ДСНС в Києві.

З 8 червня в Києві спостерігаються метеорологічні умови, що сприяють накопиченню і вмісту шкідливих домішок в приземному шарі повітря.

Протягом 12-13 червня за даними постів спостереження ЦГО ім. Бориса Срезнєвського рівень забруднення діоксидом азоту досяг переважно 5-6 середньодобових гранично допустимих концентрацій в районах: вул. Скляренко, Оболонського проспекту, Бессарабської і Деміївської площ.

Такі метеорологічні умови, за прогнозом Гідрометцентру (спека, поле підвищеного тиску, слабкий вітер в приземному шарі, нічні приземні інверсії).

Раніше повідомлялося, що рівень забруднення атмосфери в Києві в середньому скорочує життя жителів української столиці на 0,9 року. Такі дані демонструє інтерактивна карта забруднення повітря, створена співробітниками приватного дослідницького університету Чикаго.

Джерело