Реєстрація /

Вимоги до офісів кардинально змінюються

Кабінетна система відходить у минуле.

В Україні і в усьому світі змінюється попит на офісні простори, не всі приміщення затребувані.

«Сьогодні, офісний простір набуває вигляду і функцій, яку виконують вестибюлі сучасних готелів. Перш за все, ця тенденція помітна в компаніях, орієнтованих на майбутнє в таких секторах, як бізнес послуги, ІТ, реклама і архітектура, а також в міжнародних бізнес-центрах», – говорить Сергій Сергієнко, керуючий партнер CBRE Ukraine.

Окреме робоче місце, сьогодні займає все меншу частину офісу, тоді як загальні зони стають головною частиною офісного простору.

Стаття по темі: Попит на «гнучкі офіси»: коворкінги перетворилися на золоту жилу

«Ні для кого не секрет, що до 2025 року мілленіали складуть 75% від усього працездатного населення (Джерело: The Deloitte Millennial Survey). Так, їх інтереси і звички не можуть бути проігноровані при розробці сучасних офісних середовищ – будь то офіс банку або офіс юридичної фірми, фармацевтичної компанії або навіть компанії, що займається торгівлею сировини. Справа не тільки в тому, що грошова компенсація не може відшкодувати нудний офісний простір, який не викликає ентузіазму, але і в тому, що традиційна кабінетна система планування офісних приміщень далека від тенденцій сучасної реальності. Нове покоління має кардинально інший тип мислення на відміну від попередніх: особливу прихильність до технологій, невимушену культуру і швидкий темп виконання завдань. Тому, якщо компанія хоче залучити, і що більш важливо, утримати талановитих представників нового покоління, вона повинна прагнути забезпечити своїх потенційних співробітників привабливим, інноваційним та функціональним робочим середовищем», – додав експерт.

Джерело